Főzelékek
Amennyiben kevés az anyatej, legkorábban kb. 4 – 6 hónapos kortól el lehet kezdeni a hozzátáplálást a védőnő vagy a gyermekorvos tanácsa alapján.
Ha kezdetben tízóraira gyümölcspépet kapott a gyermek, a hozzátáplálást a déli étkezésnél zöldségpépek (főzelékek) adásával folytasd. Csak egyféle ízt kóstoljon a baba néhány kanállal a déli anyatejes táplálás előtt, majd fokozatosan lehet növelni az adagot. Az új ízt legalább 3-4 napig kapja. Csak ezután próbálkozz a következő íz kóstoltatásával. Ügyelj a fokozatosságra, legyél mindig türelmes, hagyd, hogy a baba kedve szerint ízlelgesse a számára új ízt. Az anyatej édeskés íze miatt a csecsemő könnyebben fogadja el a természetes módon édeskésebb főzelékeket (például sárgarépa, sütőtök).
A Kecskeméti főzelékek nem tartalmaznak sót, így gyermeked megismerkedhet a természetes ízekkel. A csecsemők méregtelenítő szervrendszere még fejletlen, ezért ne adj bizonytalan eredetű, primőr zöldségeket. A Kecskeméti főzelékek szigorúan ellenőrzött alapanyagokból készülnek, a hozzáadott repceolaj telítetlen zsírsavakat tartalmaz.